joi, 7 ianuarie 2016

Toti oamenii fac network marketing, dar nu toti sunt platiti pentru asta!

Te-ai gandit la asta vreodata?
Toti oamenii fac network marketing, dar nu toti sunt platiti pentru asta!
Sa analizam putin: toti oamenii fac network marketing... da, desigur, pentru ca network marketing inseamna sa recomanzi si sa promovezi lucruri care iti plac catre alti oameni.
Si, adevarul este ca noi facem acest lucru aproape in fiecare zi. Si, alt adevar este ca facem asta in mod natural...
Ti s-a intamplat vreodata sa iti cumperi o pereche de pantofi wow si sa te intrebe cei din jur de unde i-ai cumparat? Daca ai spus de unde si una dintre prietenele tale (sau unul dintre prietenii tai) chiar a mers si a cumparat si el de acolo... tu, de fapt ai facut recomandarea si promovarea produsului respectiv!!

De cate ori nu ai recomandat un produs dintr-un un magazin si persoana careia i-ai recomandat nu ti-a spus: ,,Ciudat! Dar am trecut de zeci de ori pe langa acel magazin si nu am intrat niciodata!”
Acum... poate proprietarul magazinului are deja si o reclama afisata dar cunostinta ta, obosita si sufocata de atatea afise, nici nu a bagat in seama inca un afis ... A intrat in magazin atunci cand i-ai spus tu!! De ce? Pentru ca recomandarea bazata pe incredere facuta de o cunostinta e de 10 ori mai puternica decat orice alta forma de recomandare!

Ce se intampla in mod obisnuit dupa ce faci o recomandare persoana careia i-ai recomandat cumpara de acolo? Bineinteles: NIMIC! Nimic pentru tine!!!Si, totusi tu ai facut un serviciu..
Cred ca ai inteles deja ideea: in network marketing recomandam ce ne place catre alti oameni. De obicei, cei carora le recomandam sunt prieteniii si rudele! Daca lor li se pare interesant, atunci, poate, vor testa! Nu este o obligatie! Ei poti tine seama de recomandarea noastra sau o pot ignora! Decizia este a lor! Dar noi ii informam!



Eiii... si acum poti privi altfel afacere ta de tip network marketing!!
Te intalnesti cu un bun prieten care te intreaba ce mai faci, cu ce te ocupi.. Ii spui ca acum ajuti oamenii sa isi dezvolte propriile afaceri in parteneriat cu o companie de network marketing! El iti spune rapid ca asa ceva nu e pentru el.... ca nu crede... ca nu i se pare... ca asta nu functioneaza ... ca nu se potriveste pentru toata lumea... ca da, daca ar fi facut asta acum 10 ani ar fi mers, dar acum piata e saturata.... ca el nu e ,,genul asta”....
Tu... doar il asculti, aproape socata/socat (nu i-ai cerut nici sa ti se alature, nu i-ai cerut nici parerea despre acest domeniu!) ... La un moment dat... il intrebi: Sunt curioasa/curios, stii vreun restaurant bun?
Daaaa!!! Si incepe dintr-o suflare sa iti descrie cu amanunte, unde este restaurantul, care este mancarea lui preferata de acolo, ce gust are, cum este servit....care este masa lui preferata, cum se poarta impecabil personalul.....

Ei bine, acum este momentul tau: acum poti alege: ii spui ca tocmai a facut network marketing pentru care cu siguranta nu va fi platit niciodata si ii explici ca asta functioneaza oricum - si cu el si fara el si ca el doar va trebui sa aleaga daca vrea sa fie platit pentru ceva ce oricum face...
sau....
pur si simplu, il lasi in pace... sa promoveze in continuare, ce vrea el .... dar pe gratis :)

Sfatul meu? Informeaza-l! Va putea lua o decizie in cunostinta de cauza, nu bazandu-se pe niste pareri!

Pune in aplicare si spune-mi cum ti se pare!

Gina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu