marți, 5 ianuarie 2016

Ghid de supravietuire in network marketing, capitolul I

Capitolul I:

Cum sa incepi cu inceputul
 (Ce trebuie neaparat sa stii de la bun inceput)

1. Network marketing-ul este ,,regatul” unde domneste diferenta dintre DORINTA SI NEVOIE.
Multi au NEVOIE de un venit suplimentar, de un supliment nutritiv, de o crema pentru ten sau de un sistem de tratare a apei, nu toti DORESC sa faca ceva pentru a le avea  :)

Cand vei incepe, s-ar putea - daca nu incepi profesionist - sa ai primul tau soc: prietenii tai, pe care ii stii oameni inteligenti si mai ales carora le stii nevoile (pentru multi dintre ei, 200 de Euro in plus ar insemna - poate o rata lunara achitata la un credit greu de dus ...)..  NU VOR DORI sa ti se alature! Mai mult, nu vor dori nici macar sa testeze detergentul tau minune!!! Este frustrant dar, e PERFECT NORMAL! Gandeste-te ca, poate si tu ai avea nevoie sa faci anumite lucruri, de exemplu, si totusi nu doresti sa le faci (faci atat sport cat ar trebui sa faci? mananci atat de sanatos pe cat ar trebui? Nu? Ei bine, nici ei  :)... Deci este PERFECT NORMAL!
Nu insist, poti citi aici mai mult despre diferenta dintre DORINTA SI NEVOIE!

2. De crezi ca se spune ,,Cine nu are intelepti, sa-si cumpere”?
Pentru ca in viata, apar mereu probleme :).
Pentru ca la serviciu apar mereu probleme. Pentru ca in afaceri apar mereu probleme. Ei bine, o sa fii uimita/uimit: si in network marketing apar probleme.
Ce e de facut? Ramane doar sa alegi: cu ce tip de probleme doresti sa te confrunti!Atat!!

Ca sa inclin putin balanta, iti voi spune doar atat pentru inceput: in network marketing:
1. Vei invata sa te concentrezi pe solutii, nu pe problema
2. Vei avea mereu pe cineva din echipa ta (ii vei spune indrumator/mentor/sponsor/prieten...)care te va sprijini si te va ajuta sa gestionezi situatiile aparute.

Tot pentru a inclina putin balanta, mai poti citi una -alta si aici si aici  :)

3. Toti facem network marketing, doar ca unii suntem platiti pentru asta :)
Gandeste-te la un film care ti-a placut, la un medic in care ai incredere, la un restaurant la care iti place sa mergi pentru ca stii sigur ca vei primi cele mai bune servicii!
Le-ai recomandat vreodata? Daca da, ai facut network marketing deja :) Caci despre asta este vorba in acest domeniu: sa faci recomandari pentru lucurile care iti plac (iar puterea recomandarii personale ete de 10 ori mai puternica decat orice alta forma de reclama).
Asadar, oricum facem acest lucru! Ramane doar sa hotaram daca dorim sau nu sa fim platiti pentru asta!
In lume exista 2 feluri de oameni: unii care sunt platiti pentru recomandarile pe care le fac (si acestia sunt network market-erii) si unii care nu sunt platiti si doresc sa faca in continuare recomandari gratis (e bine si asa, caci lumea are nevoie si de oameni buni, care sa faca absolut totul total dezinteresat :).
(Aici gasesti cateva lucuri in plus pe aceasta tema)

4. Prima data, dupa ce te-ai inscris in afacere, vei dori sa impartasesti acest lucru cu cei din jurul tau! Ai grija mare ce si cum le spui!!! Dupa primele tale cuvinte, s-ar putea ca acestia sa dea cu intelegere din cap si sa isi spuna in gand ,,Ce pacat!!! Era asa o persoana de treaba!!! Uite cum l-au prostit unii!!” sau ,,Uau!!!Atentie!!!Alerta! Prietenul meu de-o viata incearca sa imi vanda ceva!!! Nu ma las! Nu ma las!!!”

Daca nu ma crezi ca se va intampla asta (in caz ca nu ai un plan deja stabilit cu indrumatorul tau) gandeste-te putin cat de importante sunt primele cuvinte pe care le spui in anumite momente in viata:
Gandeste-te asa (iata un exemplu pe care l-am ascultat pe un material audio):
Un tanar isi cere iubita de sotie si ii spune ,,daca vei fii sotia mea, vei fi fericita, eu voi face totul pentru acest lucru, vom avea vacante minunate, si timp liber doar pentru noi doi... iti voi aduce florile tale preferate si vom merge in fiecare saptamana la restaurantul nostru preferat ....” Ce crezi ca va face iubita lui? Sunt toate sansele sa spuna da, nu-i asa?
Acum, pe timpul casatoriei, crezi ca se va intampla sa nu fie tocmai cum a spus? Desigur! Asa e viata! Dar, datorita acelor cuvinte... vor fi impreuna si vor trai fericiti pana la adanci batraneti....

Dar daca acelasi tanar ii spune ,, daca vei fi sotia mea, poti pastra inelul de logodna pe care ti l-am dat si care - apropos!- e o gramada de bani!”... Acum... ce crezi ca va face iubita lui? Hm!!! Scade probabilitatea sa spuna da, nu-i asa?
Tanarul este acelasi, sentimentele sunt aceleasi, rezultatul este insa diferit .. si totul pentru niste cuvinte....

Deci, daca vrei sa treci de primul nivel in afacerea ta network marketing, trebuie sa inveti ce sa spui prima data cand vorbesti despre afacere cu prietenii tai, cu rudele tale, cu colegii de serviciu, cu seful tau, cu vecinii, cu o persoana pe care abia ai cunoscut-o... Stabileste de la bun inceput cu indrumatorul tau cum vei proceda!

5. Acum ai mai adaugat ceva in ceea ce priveste sfera profesionala! Invata sa raspunzi profesionist la intrebarea ,,Cu ce te ocupi?” 
Analizeaza impreuna cu indrumatorul tau optiunile si alege varianta cea mai potrivita pentru tine!

Atat pentru astazi.... urmeaza si alte capitole! 

Ce parere ai despre acest minighid?
Iti este de folos?

Pune in aplicare si spune-mi cum ti se pare!

Gina


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu