duminică, 3 ianuarie 2016

Am o veste buna si una rea

Vestea rea: network marketing este un domeniu NOU pentru care sunt necesare NOI COMPETENTE, dar vestea buna este ca aceste competente pot fi dobandite de oricine isi doreste!

Da, capcana in afacerile de tip network marketing este gandirea de tip ,,stiu deja”, nu am mare lucru de invatat.

Si, intr-un fel, asa si este: nu sunt foarte multe ,,de invatat”, sunt, de fapt, noi competente de format!

Cei mai multi oameni stiu ca o competenta inseamna INFORMATII (cunostinte), ABILITATI si ATITUDINE, dorinta de a aplica!

Sa le luam pe rand:
ATITUDINEA, DORINTA DE A APLICA: inseamna de fapt, DECIZIE! Toti stim sa luam decizii, caci am mai facut acest lucru in viata noastra! (Vorbim despre acea decizie ca voi face un lucru - asta inseamna ca nu ma razgandesc dupa interactiunea cu primii 2 prospecti :)

INFORMATII (cunostinte): nu e complicat, peste tot gasesti informatii: despre companie, despre produse, despre pasii de lucru in retea etc.

ABILITATI: vorbim despre abilitati specifice: cum sa ,,spargi gheata” atunci cand vorbesti cu un prospect si doresti sa ii arati planul de marketing sau un produs, cum sa ajungi la mintea prospectului astfel incat el sa nu spuna NU de la bun inceput, cum sa faci o prezentarea a planului de marketing in 2 minute, cum sa inchizi intalnirea in care arati planul de marketing sau produse, cum sa tratezi obiectiuni, cum sa raspunzi cand te intreaba cu ce te ocupi,  cum sa faci ca prospectul tau sa te creada (tu spui lucuri interesante si el nu te crede), cum sa creezi viziune pentru organizatia ta etc.

Adevarul despre INFORMATII  si ABILITATI? Nu avem nevoie sa invatam mai multe lucruri dragute de spus despre planul de marketing sau despre produse ci avem nevoie de mai multe ABILITATI pentru a ne asigura ca informatia ajunge la prospectul nostru, ca reusim sa il ajutam ,,sa vada prin ochii nostri”, din perspectiva noastra.

Tu te-ai gandit vreodata care sunt abilitatile care ar fi necesare unui constructor de retele de consum?
Te-ai gandit sa faci ceva si in privinta ABILITATILOR?
Poate ar fi o idee - pentru inceput - sa scrii o lista cu abilitatile despre care crezi ca ar fi nevoie pentru a construi o organizatie in parteneriat cu o companie de vanzari directe!

Pune in aplicare si spune-mi cum ti se pare!

Gina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu