duminică, 25 septembrie 2016

Prezentarea Planului de marketing


Fiecare companie de network marketing ofera ocazia potentialilor parteneri sa poata primi detalii privind specificul afacerii.

De obicei prezentarea afacerii incepe cu prezentarea planului de marketing al companiei. 
Se intampla in intalniri special organizate, seminarii care au taxe simbolice sau sunt chiar gratuite.

Deci, cand esti invitat sa vezi ,,partea oficiala" a afacerilor de network marketing te poti astepta sa vezi prezentarea planului de marketing (adica strategia detaliata a modului in care efortul depus de marketingul produselor este rasplatit financiar).

Planul de marketing face parte din planul de afaceri. Asta inseamna ca tu iti vei putea gandi propriul tau plan de afaceri folosind planul de marketing al companiei.


                                                 (Sursa foto: http://robertoespinosa.es/2014/03/25/como-elaborar-el-plan-de-marketing/)
Ce ar fi de stiut?
Daca esti invitat la o astfel de prezentare, asta nu te obliga cu nimic, poti merge doar sa te informezi.

Daca tot mergi ar fi bine sa te gandesti, inainte de intalnirea respectiva ce ti-ai dori sa afli si, eventual sa iti notezi.

E bine sa stii ca acolo poti gasi informatii pe care tu le poti folosi si la nivel individual dar si la nivel de business - daca ai deja un business sau daca esti in cautarea unei idei de business.

E bine ca sa iti notezi si in timpul prezentarii ca sa nu uiti ce sa intrebi.

Sigur, sigur, desi totul poate parea foarte simplu si clar nu poti vedea chiar toate detaliile si nu poti surprinde toate aspectele daca vezi o singura data planul de marketing al unei companii.

Cand mergi intr-un mediu nou, din punctul meu de vedere, e mai important cum sunt oamenii de acolo. La urma urmei, ai putea sa devii partener de afaceri cu ei, deci e important sa vezi daca ai putea gasi puncte comune si mai ales daca acel mediu ar putea fi pentru tine o sursa de inspiratie.

Se va vorbi sigur in special despre bani, despre sumele care pot fi castigate, deci - daca consideri subiectul Bani un subiect tabu ... nu e sigur ca te vei simti confortabil. (Dar pana la urma nu e vorba despre confort ci despre o informatie ).

Daca esti casatorita/casatorit sau daca ai un prieten bun ... e bine sa participi la o intalnire de prezentare a planului de marketing impreuna cu el/ea. Intotdeauna 4 ochi sunt mai buni decat doi :)

Trebuie sa stii ca nu ar trebui sa gasesti in mediul in care mergi nicio forma de presiune ca sa iei vreo hotarare. In fond, esti o persoana deschisa catre idei de afaceri si acum investighezi acest domeniu.

Daca ti se propun materiale in completarea informatiei, ia-le! ideile se clarifica in timp :)

Daca ai mai fost la o prezentare mai demult si nu ti s-a parut ca e mare lucru ... poti sa mai mergi inca o data acum. Cu siguranta acum esti ,,o noua persoana", cu alta experienta decat atunci si poti privi dintr-o alta perspectiva.

Nu te duce cu idei preconcepute. Mergi cu mintea deschisa, ca sa poti intelege de ce acei oameni au ales sa dezvolte o afacere in parteneriat cu acea companie de network marketing..

Si ... relaxeaza-te, aceasta e doar experienta, care cine stie, chiar iti poate prinde bine :)


(Sursa foto: http://ecompedia.ro/planul-de-marketing-cum-il-elaborami.html_


Pune in aplicare si spune-mi cum ti se pare!

Gina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu